Act training leefkracht

Je kunt niet voorkomen dat je lastige dingen in je leven meemaakt. That’s part of life. Daar heb je geen enkele controle over, ook al doe je nog zo hard je best. Vermijden van óf vechten tegen dat wat je liever niet wil denken, voelen of ervaren werkt alleen maar averechts. Het levert je vooral een berg onrust, frustratie, stress en waarschijnlijk ook fysieke problemen op.

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie en leert je op een lichte en speelse manier flexibeler om te gaan met wat het leven met zich meebrengt. Hierbij gaat het niet om het oplossen van je klachten maar om het veranderen van de manier waarop je met moeilijke omstandigheden omgaat. ACT helpt je met het accepteren van je gevoelens en emoties. Je leert op een speelse manier los te komen van je negatieve gedachten en te investeren in een zachtaardigere relatie met jezelf. Hierdoor kun je uit je gewoontepatronen stappen en meer aandacht besteden aan wat JIJ belangrijk vindt. Je leert methodieken toe te passen die rust en ruimte geven zodat je lichter kunt leven.

Fem.Fitale-ACT-training

Hoe zou het voor je zijn als je

  • je strenge gedachten niet meer zo serieus neemt en onbevangen in het hier en nu staat 
  • dát wat je liever niet ervaart, denkt of voelt juist actief toelaat, zodat je niet meer hoeft te vechten tegen je piekergedachten of angsten
  • een zachtaardige en compassievolle relatie met jezelf creëert
  • ontdekt wat je waarden en dromen zijn en hiernaar gaat handelen

Dit alles is mogelijk als

je de training ‘Leefkracht’ volgt. Het is een online groepstraining met maximaal 6 deelnemers. Het is een ervaringsgerichte training om de verschillende ACT-vaardigheden te ontwikkelen en zo je gedrag te veranderen.

De training is dus niet gericht op het bestrijden van je  klachten maar op het veranderen van de manier waarop je met moeilijke omstandigheden omgaat. Je vergroot je mentale veerkracht, leert je eigen kompas te ontwikkelen en van daaruit te gaan handelen. 

Je volgt de training voor jezelf en maakt gratis gebruik van de ACT guide app. In deze app doe je veel inspiratie op en kun je eindeloos oefenen. Ook maak je thuis in de ACT guide app de opdrachten ter voorbereiding en na afloop van de online sessie.

Praktische informatie

Voor wie
De training is effectief voor iedereen met stress of burn-out klachten en mensen die ondanks hun strenge gedachten en angsten hun hart willen volgen.

Duur
6 online sessies van 1,5 – 2 uur

Data
Training start 4 oktober 2023 = VOL
Om de week op woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Kosten
450 euro voor particulieren of ondernemers.
Incompany training – maatwerk prijs.

Je kunt op eigen kosten deelnemen of via je werkgever. De tools die je aangereikt krijgt, kun je ook in je werk gebruiken.

Burn-out Coaching FEM.FITALE

Wat zeggen anderen over de training

Wat een gave online training mocht ik onlangs volgen bij Monique! Haar enthousiasme over ACT werkt echt aanstekelijk. Met passie en veel humor deelt zij alles over deze prachtige manier van kijken naar en omgaan met het leven, waarin van alles gebeurt en ik leer hoe ik hier mee om kan gaan. Naast de gesprekken in een klein groepje vond ik de app heel fijn om in korte tijd veel te leren over ACT. Het willen en durven delen van eigen ervaringen door Monique maakte het voor mij speciaal. Die kwetsbaarheid gaf mij dat extra stukje vertrouwen en deed iets met de groep waardoor er een hele mooie sfeer ontstond. Dankjewel Monique, ik vind het bijzonder dat ik in zo’n korte tijd zo veel inzichten heb verkregen en wil blijven oefenen. 

– Yvonne

Wat zeggen anderen over de training

Ik heb de ACT training bij Monique als heel positief ervaren. Het groepje waar ik bij zat was erg fijn en daarom durfde ik ook dingen te delen over mijzelf. Monique begeleidde ons goed en nam echt de tijd voor ons. Ik heb door ACT veel dingen geleerd over mezelf maar ook hoe om te gaan met sommige situaties. Ik pas wat ik heb geleerd elke dag toe en ga wat luchtiger door het leven.

– Lieke (18 jr)

Wat zeggen anderen over de training

Ik wist niet goed wat ik van de ACT-training mocht verwachten, maar het heeft me fijne inzichten gebracht. Net omdat de invalshoek verschilt van de (wat mij betreft, complementaire) aanpak die ik tot dan bij mijn psychologe had ervaren, heeft ACT mij het belang om (mindful) “uit mijn hoofd” en meer “in mijn lichaam en hart” te stappen, doen inzien. Ik neem voor mezelf vooral mee dat “bereidheid” en commitment ontzettend veel ruimte creëren en het pad naar (eventuele) “acceptatie” (kunnen) vrijmaken. De vele oefeningen in de app zijn divers, naar eigen voorkeur, behoefte & efficiëntie te kiezen en eenvoudig toe te passen. Monique is een hele fijne, open, empathische, down to earth coach, bij wie ik me onmiddellijk volledig op mijn gemak voelde en waardoor ik me vrij voelde alles te kunnen delen waar ik behoefte aan had en me volledig aan de groepsoefeningen kon overgeven. Dit kwam niet in het minst omdat Monique zelf ook haar ervaringen en gedachten deelde, waardoor duidelijk bleek dat iedereen mens is en met dingen worstelt en het onmiddellijk een gevoel van verbondenheid creëerde. Dankjewel voor deze mooie ervaring en waardevolle lessen, Monique!

– Nathalie

Wat zeggen anderen over de training

Wat ben ik blij dat ik deze training heb gevolgd. Ik vond het spannend om het in een groep te doen maar het voelde eigenlijk wel fijn dat de anderen ook tegen deze dingen aanliepen. Ik heb veel geleerd en inzichten opgedaan. Ik luister nu veel bewuster naar mijn lichaam, zet al stappen in bereidheid en herken steeds vaker mijn strenge verstand. De app blijf ik ook zeker nog gebruiken. 

– Danielle

Meest gestelde vragen

Welk programma wordt gebruikt voor de training?

De training wordt in ZOOM gegeven. Je hoeft hiervoor niets aan te schaffen.

Is de training voor iedereen geschikt?

Wanneer je psychotische of ernstige despressieve klachten hebt, is de training niet geschikt. De training is effectief wanneer je stress of burn-out klachten hebt en voor iedereen die ondanks hun strenge gedachten en angsten hun hart willen volgen.

Wordt de training door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Nee, de kosten voor de ACT groepstraining worden niet door de zorgverzekeraars vergoed. Vaak betaald de werkgever de training omdat je tools aangereikt krijgt, die je ook in je werk goed kunt gebruiken.  Vraag dus altijd bij je werkgever of deze jouw training wil betalen.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Zijn de kosten fiscaal aftrekbaar?

Zeker, de kosten zijn fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten.