Voelt jouw werk nog als een droombaan?

Deze week starten de eindexamens. En daarna gaan veel studenten aan een vervolgopleiding beginnen, op weg naar hun droombaan. Zoals mijn nichtje. Dansen betekent alles voor haar. Vanaf het moment dat ze kon lopen, danst ze al. En nu is ze aangenomen op de Lucia Marthas Institute for Performing Arts. 
Wat geweldig, zo kan ze de hele dag bezig zijn met dat wat ze het liefste doet.

Ook dochters van vriendinnen volgen hun hart met een vervolgstudie Hippisch Bedrijfskunde en Geneeskunde.
Had jij vroeger ook zo’n droom? Misschien heb je ook daadwerkelijk een studie in de richting van je droombaan gevolgd en werk je al jaren met veel passie.

Positieve energie

Ik voel altijd veel positieve energie bij vrouwen die plezier hebben in hun werk en dat ook uitstralen.
Floor de Bruijn werkt al jaren met veel passie in de zorg en dat draagt ze graag uit. Jannine Hazenberg, oprichtster van VillaSud , is al 20 jaar met veel enthousiasme actief in de reiswereld. Om haar energie kun je gewoon niet heen.

Het roer om

Zelf heb ik het roer omgegooid omdat ik niet meer gelukkig was in mijn baan bij de Rabobank. Ik voelde dat ik met mensen wilde werken in plaats van producten. Meer betekenisvol werk wilde doen en mensen wil inspireren. Sinds 1 april van dit jaar heb ik mijn eigen coachingsburo Fem Fitale en dat voelt zo goed. Iedere nieuwe werkdag begin ik met veel zin.

Die positieve vibe voelde ik ook sterk in Boutique Hotel Het Scheepshuys in Breda. Oud-collega Suzanne Kranse is twee jaar geleden met dit hotel een nieuw avontuur aangegaan. En wat heeft ze het goed voor elkaar. Het Scheepshuys behoort nu al tot de top 5 bijzondere hotels in het centrum van Breda en Suzanne  bruist van energie.

Positieve of negatieve stress

Als je met plezier werkt, krijg je ook veel energie van je werk. Natuurlijk heb je dan ook te maken met stress.
Maar deze positieve stress is tijdelijk en heeft als doel je te laten groeien. 

Hoe anders is het als je geen plezier meer in je werk hebt. Als je merkt dat je werk je geen energie geeft màar energie kost. Dat je er niet aan moet denken dat je dit werk nog tot aan je pensioen moet doen.
Dit leidt negatieve stress. Gevaarlijke stress die, als je niet oppast, lichamelijke én psychische klachten geeft.
En uiteindelijk zelfs kan leiden tot een burn-out.

Zullen we eens sparren?

Merk je dat je niet meer gelukkig bent in je werk. Wil je graag iets veranderen maar weet je niet hoe óf wat?
Ik help je graag.  Boek een gratis inzichtsessie of kijk eens naar mijn coachtrajecten

Volg en like:

Plaats een reactie