VAN CHRONISCHE STRESS NAAR HAPPINESS

Ik ben Monique Houtmeijers uit Rosmalen.
Ruim 20 jaar heb ik met plezier gewerkt op het hoofdkantoor van een grote bank. Tot de ene na de andere reorganisatie volgde, de cultuur veranderde en ikzelf veranderde.

In mijn hart wist ik dat het tijd was voor verandering. Maar door mijn hoofd gierden de negatieve gedachten; ‘Je bent gek om zo’n goede baan op te geven. Hoe ga je dat financieel doen en wàt ga je dan doen?

’s Nachts lag ik zoveel te piekeren dat ik ’s ochtends doodmoe op stond. Ik stopte met sporten terwijl ik dat altijd heerlijk vond. De zin om iets met vriendinnen te ondernemen was ik kwijt. Mijn loungebank werd mijn beste vriend.

Uiteindelijk  zat ik zonder baan thuis en dacht dat die stress vanzelf wel zou verdwijnen. Maar no way. Ik kreeg last van schuldgevoelens want ik hoorde als ambitieuze vrouw toch te werken. En wat zouden anderen van mij denken.

In diezelfde periode werd mijn man plotseling ernstig ziek. Vanuit een oerkracht heb ik voor ons gezin gezorgd. Ik stond op de overlevingstand en mijn stress werd chronisch. Na een jaar was mijn man hersteld en eindelijk besefte ik dat ik zelf hulp nodig had.

Door coachingsgesprekken kwam ik tot heldere inzichten over mijzelf. Ik leerde mijn stress te begrijpen en me te focussen op dát wat mij positieve energie geeft. Er kwam rust en ruimte in mijn hoofd, mijn lijf kon weer ontspannen. Ook voelde ik hoe heerlijk het is om letterlijk en figuurlijk weer in beweging te komen. 

Nu ben ik happy en leef ik mijn missie. Ik coach vrouwen met stress naar een gelukkiger leven waarin ze weer zelf de regie pakken, plezier en betekenis ervaren. Mijn overtuiging is dat overspanning of een burn-out een gezonde reactie van het lichaam is op een ongezonde leef-, werk en denkstijl. Daarom doe ik niet aan symptoombestrijding maar begeleid ik vrouwen liefdevol door het heftige proces van overspanning. Op zoek naar de oorzaak en op weg naar hun 'nieuwe ik'.

WIE IS MONIQUE

Ik ben een stevige coach, letterlijk en figuurlijk ☺Er mogen nog wel wat pondjes af maar als coach ben ik zacht waar het kan en liefdevol confronterend waar het moet. 

Zelfreflectie en motivatie vind ik belangrijk. Voor passieve vrouwen die van mij de oplossing op een gouden schaaltje verwachten, ben ik dus niet de juiste coach.

Naast de stevigheid breng ik ook rust, vertrouwen en veiligheid. 

vitaliteitscoach-burn-out-coach

Blij als vrouwen met meer energie mijn praktijk verlaten

Ik heb dit proces zelf doorgemaakt en mij erin gespecialiseerd. Ik vind het fantastisch om vrouwen tot het inzicht te laten komen wat hun stress veroorzaakt. Ze te begeleiden zodat ze dichterbij zichzelf komen en vanuit authenticiteit kunnen werken en leven.

Trots als een pauw ben ik als deze vrouwen weer de regie over hun eigen leven pakken. Keuzes maken, grenzen stellen en vol energie, zelfvertrouwen én in balans mijn praktijk uit lopen. Daar doe ik het voor, dat geeft mij waanzinnig veel voldoening en energie.

ALS JE MIJ ZOU KENNEN ZOU JE WETEN DAT….

  • ik sneakers en high heels heb
  • ik aan boksen en mediteren doe
  • ik van stiltewandelingen en stedentrips geniet
  • ik een heerlijke puberdochter en twee leuke volwassen bonuszoons heb