Krassen op je ziel

door krassen op je ziel kun je weer groeien en bloeien

Iedere keer als ik een wandeling om de natuurplas maak, zie ik hem staan: mijn boom. En wat voel ik me verbonden met deze boom. Hij is enorm beschadigd maar kijk eens goed. Zie je hoe hij groeit, hoe zijn takken weer uitlopen en hoe stevig hij staat? 

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere krassen op zijn ziel. Ik weet er alles van. De afgelopen jaren heeft het leven mij ook op de proef gesteld. Niets bleef mij gespaard. Alle bescherming en zekerheid was ik kwijt. Ook mijn ziel zit boordevol krassen.

Maar net als de boom, sta ik er weer. Geniet ik van het leven en pak de kansen die op mijn pad komen. Die krassen op mijn ziel hebben me ook veel gebracht. Ik kan veel beter relativeren en weiger me te confirmeren aan de buitenwereld. Vanuit zingeving groei en handel ik. Het geeft mij rust en energie tegelijk. Ik loop niet te koop met alle krassen op mijn ziel maar ze horen wel bij mij.

Doorvoelen en accepteren 

Het is de kunst om je krassen, de bijbehorende pijn en je verlangen helemaal te doorvoelen. Als je dát kunt, als je het een plek kunt geven, creëer je pas rust en acceptatie. En van daaruit kun je weer groeien en bloeien. 

Natuurlijk zijn er momenten dat je de pijn of angst weer voelt. Laat dat gevoel er vooral zijn. Wees mild naar jezelf en duw je gevoel niet weg. Door je gevoel juist aandacht te geven, geef je het een plek en ga je er niet mee in gevecht. 

Ik help je graag

Vind je het bovenstaande nog lastig? Ben je nog te vaak in gevecht en geeft dat je stress? Ik help je graag. Ga naar mijn site en boek een een gratis inzichtsessie via Skype. Dan bekijken we in alle rust welke volgende stap je kunt zetten.

Hartelijke groet, 

Monique

Femfitale.nl

Volg en like:

Plaats een reactie