Ga op ontdekkingsreis in je innerlijke schatkamer

Nu de maatregelen van de lockdown weer wat versoepeld zijn, is het een mooi moment om te reflecteren. Te kijken waar je nu staat. Terug te kijken op je eigen gedrag, gedachtes, gevoelens en beslissingen. Maar ook vooruitkijken. Door je met jezelf te verbinden, stap je in wat ik noem ‘ je innerlijke schatkamer ’. 
 
Zelfreflectie is enorm waardevol. Nadenken én voelen wat jij echt belangrijk vindt in jouw leven. Checken of jij nog die dingen doet die je positieve energie geven. Hoe is het met het plezier in je werk, hoe gaat het met je relatie? Heb je nog dromen die je wilt realiseren? Hoe staat het met je persoonlijke ontwikkeling? 

Stilte geeft ruimte tot groei

Dit zijn essentiële vragen voor de kwaliteit van jouw leven. Neem daarom regelmatig de tijd om eens bij jezelf in te checken, je echt met jezelf te verbinden. Heb je dat nog nooit gedaan, start er dan nu mee. Hoe en waar? Het maakt niet uit als het maar op een stille plek is waar jij je fijn voelt én waar je niet gestoord wordt. Door niets en door niemand. 

Je zult ervaren dat juist die stilte, ruimte geeft tot groei. Door aandacht te geven wat er onder die oppervlakte, diep vanbinnen, allemaal is. Dat is jouw eigen schatkamer. Ga op ontdekkingsreis in die schatkamer. Daar liggen antwoorden en waardevolle inzichten. Daar borrelen ideeën en verlangens op, Geef ze aandacht en geef ze de ruimte.

Als je niet lekker in je vel zit, is zelfreflectie eveneens heel waardevol. In die innerlijke schatkamer liggen ook jouw overtuigingen en belemmeringen. Wat houd je tegen, waarom lek je zoveel energie? Wat wil je anders?

Vertrouw op de stilte en op je eigen schatkamer. Dat lukt allemaal niet in één keer. Hier moet je regelmatig de tijd voor nemen. Het opnemen in your way of life. Je zult merken dat het je steeds beter lukt en het je iedere keer meer gaat brengen. 

Mijn kompas

Zelfreflectie geeft mij richting, het is mijn kompas. Ik bezoek mijn eigen schatkamer regelmatig. In mijn innerlijke schatkamer zijn mijn persoonlijke TweeKracht kernkrachten ‘Grensverleggend en Verdiepend.’ sterk aanwezig. Daar voel ik of iets mij energie geeft of ik er echt blij van word. 

Zeker bij het maken van lastige keuzes, helpt een bezoek aan mijn schatkamer. Hier voel ik vaak wat de juiste keuze is. Soms is mijn hoofd vol overtuigingen en belemmeringen, het daar helemaal niet mee eens. Die maakt het dan nog spannend, bezorgt mij stress. Maar hoe meer ik op mijn innerlijke schatkamer durf te vertrouwen hoe vaker mijn hoofd die innerlijke strijd opgeeft.

Hoe is dit bij jou, herken je dit ook en wil je hier graag iets over delen? Laat dan een reactie achter, zodat anderen het ook kunnen lezen. Heb je hier hulp bij nodig en behoefte aan een korte gratis inzichtsessie, stuur dan een mailtje dan naar info@femfitale.nl 

Wil jij in een TweeKracht sessie ontdekken wat jouw persoonlijke kernkrachten zijn? Boek dan die supergave sessie via https://femfitale.nl/fem-tweekracht/

Volg en like:

Plaats een reactie